Κωδικοί σφαλμάτων στον διακομιστή και η σημασία τους

Κωδικοί σφαλμάτων στον διακομιστή και η σημασία τους

Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ με επεξηγήσεις που περιέχουν κωδικούς κατάστασης / σφάλματος διακομιστή HTTP και τη σημασία τους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη διόρθωση σφαλμάτων διαμόρφωσης που σχετίζονται με ιστοσελίδες. Ωστόσο, προτού προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους κωδικούς κατάστασης HTTP, οι οποίοι μας επιτρέπουν να καταλάβουμε εάν το αίτημα στον διακομιστή ήταν επιτυχές ή εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε τι σημαίνει HTTP.

Τι είναι το HTTP;

Όπως είναι γνωστό, τα δύο βασικά στοιχεία του διαδικτύου είναι οι πελάτες (Chrome, Firefox…) και οι διακομιστές (ιστοσελίδες, βάσεις δεδομένων, e-mail, εφαρμογές…). Το HTTP (Hypertext Transfer Protocol) είναι ένα επίσημα καθορισμένο σύνολο κανόνων για την επικοινωνία μεταξύ ενός πελάτη και ενός διακομιστή. Η ανάπτυξη του HTTP, το οποίο ορίζεται επίσης ως το πρωτόκολλο που τυποποιεί τις λειτουργίες επικοινωνίας των τηλεπικοινωνιακών ή υπολογιστικών συστημάτων, είναι ευθύνη ενός διεθνούς οργανισμού που ονομάζεται Internet Engineering Task Force (IETF).

Τι είναι ο κωδικός σφάλματος / κατάστασης HTTP;

Οι κωδικοί κατάστασης HTTP είναι μηνύματα από τον διακομιστή όπου είναι αποθηκευμένος ο ιστότοπος που μπορούν να εμφανιστούν ενώ περιμένουν να προβάλετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Σύμφωνα με την IETF, τον οργανισμό που αναπτύσσει πρότυπα Διαδικτύου, ο αριθμός των διαθέσιμων κωδικών κατάστασης HTTP είναι πάνω από 60. Αυτοί οι κωδικοί, οι οποίοι δημιουργούνται από τους διακομιστές στους οποίους φιλοξενούνται οι ιστότοποι, ενώ ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πελατών, όπως τα προγράμματα περιήγησης, χωρίζονται σε πέντε ομάδες:
  • Κωδικοί κατάστασης 1XX (100–199): Ενημερωτικές απαντήσεις
  • 2XX κωδικοί κατάστασης (200–299): Επιτυχημένα αιτήματα
  • Κωδικοί κατάστασης 3XX (300–399): Δρομολόγηση μηνυμάτων
  • Κωδικοί κατάστασης 4XX (400–499): Σφάλματα πελάτη
  • Κωδικοί κατάστασης 5XX (500–599): Σφάλματα διακομιστή
Όπως φαίνεται από αυτήν την ομαδοποίηση, δεν πρέπει να θεωρούνται όλοι οι κωδικοί κατάστασης HTTP ως “λάθη”. Ορισμένα δημοσιεύονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς ή ως απόκριση σε μια ενέργεια, επομένως δεν απαιτούν όλες αντιμετώπιση προβλημάτων ή επιδιορθώσεις. Ωστόσο, οι κωδικοί σφάλματος 400 και 500 θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη για να αποφευχθεί η καταστροφή της κατάταξής σας στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης, καθώς μπορούν να εμποδίσουν τα bots μηχανών αναζήτησης να ανιχνεύουν και να ευρετηριάζουν τις σελίδες σας. Εάν θέλετε να μάθετε πώς η Google εντοπίζει τον ιστότοπό σας όσον αφορά τους κωδικούς κατάστασης HTTP, μπορείτε να δείτε την αναφορά κάλυψης του Search Console.

Ενημερωτικοί κωδικοί κατάστασης HTTP (100-1xx)

Οι κωδικοί κατάστασης 100 σχετίζονται με αιτήματα πληροφοριών. του διακομιστή? Ένα αίτημα σημαίνει ότι λαμβάνει το αίτημα, το κατανοεί, συνεχίζει την επεξεργασία και απαιτεί κάποιο χρόνο για την επεξεργασία των πληροφοριών.

HTTP 100 (Συνέχεια)

Σημαίνει ότι το πρώτο μέρος ενός αιτήματος έχει ληφθεί και δεν απορρίπτεται από τον διακομιστή, μια τελική απάντηση θα σταλεί μετά την πλήρη παραλαβή του αιτήματος και την εφαρμογή του. Είναι κάτι σαν μια προσωρινή απάντηση που μπορεί να ερμηνευθεί ως όλα καλά μέχρι στιγμής.

HTTP 101 (Πρωτόκολλο εναλλαγής)

Κωδικός κατάστασης 101 που υποδεικνύει το πρωτόκολλο στο οποίο μεταβαίνει ο διακομιστής. Στάλθηκε ως απάντηση στην κεφαλίδα του αιτήματος αναβάθμισης από τον πελάτη. Υποδεικνύει ότι ο διακομιστής κατανοεί και είναι έτοιμος να συμμορφωθεί με το αίτημα του πελάτη για αλλαγή στο πρωτόκολλο εφαρμογής που χρησιμοποιείται στη σύνδεση. Ο διακομιστής θα πρέπει να δημιουργήσει ένα πεδίο κεφαλίδας αναβάθμισης στην απόκριση, το οποίο υποδεικνύει σε ποιο πρωτόκολλο ή πρωτόκολλα να μεταβεί αμέσως μετά την κενή γραμμή που τελειώνει την απόκριση 101. Υποτίθεται ότι ο διακομιστής θα συμφωνήσει να αλλάξει πρωτόκολλα μόνο όταν είναι πλεονεκτικό, καθώς η αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση του HTTP μπορεί να έχει πλεονέκτημα σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις.

HTTP 102 (Επεξεργασία)

Ο κωδικός κατάστασης 102 υποδηλώνει ότι ο διακομιστής έχει πλέον αποδεχτεί ολόκληρο το αίτημα, ότι το αίτημα βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Αυτή η προσωρινή απόκριση συνήθως επιστρέφεται εάν μια μέθοδος διαρκεί περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα για να επεξεργαστεί. Ειδικά επειδή οι μέθοδοι που υποστηρίζουν την κεφαλίδα Βάθος μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να επεξεργαστούν, ο διακομιστής μπορεί να επιστρέψει έναν κωδικό κατάστασης 102 για να ειδοποιήσει τον πελάτη ότι συνεχίζει να επεξεργάζεται τη μέθοδο, έτσι ώστε η σύνδεση να μην λήξει.

HTTP 103 (Πρώιμες συμβουλές)

Ο κωδικός κατάστασης 103 εμφανίζεται κατά την προετοιμασία της απάντησης, πριν αποσταλεί η πραγματική απάντηση διακομιστή. νωρίς στη διαδικασία φόρτωσης, επιτρέπει στον διακομιστή να υποδείξει στο πρόγραμμα περιήγησης πελάτη ότι ορισμένοι πόροι είναι «κρίσιμοι» για την απόδοση της σελίδας.

Επιτυχείς κωδικοί κατάστασης HTTP (200-2xx)

Οι κωδικοί κατάστασης που ξεκινούν με 200 υποδεικνύουν ότι ένα αίτημα για πρόσβαση σε ένα αρχείο ήταν επιτυχές. Σημαίνει ότι το αίτημα παραλήφθηκε, κατανοήθηκε και έγινε δεκτό με επιτυχία.

HTTP 200 (βέλος)

Το 200 είναι ο τυπικός κωδικός κατάστασης για ένα επιτυχημένο αίτημα HTTP. Η απάντηση που επιστρέφεται είναι προαιρετική. Για παράδειγμα, για ένα αίτημα GET, η απάντηση θα προσαρτηθεί στο σώμα του μηνύματος. Για ένα αίτημα PUT/POST, η απάντηση θα περιέχει τον πόρο που περιέχει το αποτέλεσμα της ενέργειας. GET, HEAD, PUT / POST, TRACE “επιτυχία” στο HTTP 200. Εξαρτάται από τη μέθοδο HTTP: Το GET είναι ο πρωταρχικός μηχανισμός ανάκτησης πληροφοριών και το επίκεντρο σχεδόν όλων των βελτιστοποιήσεων απόδοσης. Έτσι, όταν οι άνθρωποι μιλούν για την ανάκτηση ορισμένων αναγνωρίσιμων πληροφοριών μέσω HTTP, συνήθως μιλούν για την υποβολή αιτήματος GET. GET με λίγα λόγια? σημαίνει λήψη και μετάδοση στο σώμα του μηνύματος. Στο HEAD, από την άλλη πλευρά, οι κεφαλίδες εμφανίσεων περιλαμβάνονται στην απάντηση χωρίς κανένα σώμα μηνύματος. PUT ή POST? ότι ο πόρος που περιγράφει το αποτέλεσμα της ενέργειας μεταδίδεται στο σώμα του μηνύματος, TRACE. σημαίνει ότι το σώμα του μηνύματος περιέχει το μήνυμα αίτησης όπως ελήφθη από τον διακομιστή.

HTTP 201 (Δημιουργήθηκε)

Ένας κωδικός κατάστασης 201, που συνήθως αποστέλλεται μετά από αίτημα POST/PUT, υποδεικνύει ότι το αίτημα ήταν επιτυχές, εκπληρώθηκε, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ή περισσότερων νέων πόρων. Με άλλα λόγια, υποδεικνύει ότι ο διακομιστής έχει εγκρίνει τον πόρο που δημιουργήθηκε.

HTTP 202 (Αποδεκτό)

Ο κωδικός κατάστασης 202 υποδεικνύει ότι το αίτημα έγινε δεκτό για επεξεργασία, το αίτημα ελήφθη, αλλά η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε. Επειδή η λειτουργία μπορεί να μην επιτρέπεται, το αίτημα μπορεί να εκτελεστεί ή να μην εκτελεστεί στο τέλος. Έχει σχεδιαστεί για ομαδικές λειτουργίες ή καταστάσεις όπου μια άλλη διεργασία ή διακομιστής επεξεργάζεται το αίτημα.

HTTP 203 (Μη εξουσιοδοτημένες πληροφορίες)

203 υποδηλώνει ότι η απάντηση του διακομιστή στον πελάτη δεν είναι ίδια με την απάντηση του διακομιστή, ότι το αίτημα ήταν επιτυχές, αλλά το συνοδευτικό ωφέλιμο φορτίο αντικαταστάθηκε από έναν διακομιστή μεσολάβησης μετατροπής από αυτόν της απόκρισης 200 (OK) του αρχικού διακομιστή. κωδικός 203, ο οποίος επιτρέπει στον διακομιστή μεσολάβησης να ειδοποιεί τους παραλήπτες όταν εφαρμόζεται μια μετατροπή. σημαίνει ότι τα μεταδεδομένα που επιστράφηκαν δεν είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που βρέθηκαν στον διακομιστή πηγής, αλλά συλλέχθηκαν από ένα τοπικό αντίγραφο ή ένα αντίγραφο τρίτου μέρους και συχνά χρησιμοποιούνται για καθρέφτες ή αντίγραφα ασφαλείας άλλης πηγής.

HTTP 204 (Χωρίς περιεχόμενο)

Ο κωδικός 204, ο οποίος αναγκάζει το Googlebot να γνωστοποιεί ότι δεν έχει λάβει περιεχόμενο στη διοχέτευση ευρετηρίου, είναι ο κωδικός που εμφανίζεται όταν ο διακομιστής εκπληρώνει το αίτημα, επεξεργάζεται το αίτημα αλλά δεν επιστρέφει περιεχόμενο. Σε αυτήν την περίπτωση, το Search Console ενδέχεται να εμφανίσει ένα σφάλμα 404 στην αναφορά κάλυψης. Κωδικός 204 που σημαίνει “χωρίς περιεχόμενο” που πρέπει να αποσταλεί για αυτό το αίτημα. για παράδειγμα, εάν ελήφθη ως απόκριση σε αίτημα PUT και η απάντηση περιέχει ένα πεδίο κεφαλίδας ETag, το PUT ήταν επιτυχές. Ο κωδικός κατάστασης 204 χρησιμοποιείται συνήθως με διεπαφές επεξεργασίας εγγράφων που αντιστοιχούν στην ενέργεια “αποθήκευση”. το έγγραφο που αποθηκεύεται παραμένει διαθέσιμο στο χρήστη για επεξεργασία. Συχνά χρησιμοποιείται επίσης με διεπαφές που αναμένουν ότι οι αυτόματες μεταφορές δεδομένων είναι κοινές, όπως συστήματα ελέγχου κατανεμημένων εκδόσεων.

HTTP 205 (Επαναφορά περιεχομένου)

205; Κώδικας HTTP που σημαίνει “επαναφορά περιεχομένου”, που υποδεικνύει ότι ο διακομιστής εκπληρώνει το αίτημα, ότι ο πελάτης ανανεώνει την παρουσία του εγγράφου. Ειδοποιεί ότι ο χρήστης έχει λάβει περιεχόμενο όπως φόρμα, σημειωματάριο, καμβά που υποστηρίζει την εισαγωγή δεδομένων, ότι έχει εισαγάγει δεδομένα σε αυτό το πεδίο, ότι τα καταχωρημένα δεδομένα πρέπει να επαναφέρονται για την επόμενη καταχώρηση, ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να ξεκινήσει μια άλλη δράση εισόδου.

HTTP 206 (Μερικό περιεχόμενο)

Ο κώδικας HTTP 206 σημαίνει μερικό περιεχόμενο και εμφανίζεται όταν ο διακομιστής στέλνει μόνο μέρος του πόρου λόγω μιας κεφαλίδας εύρους που αποστέλλεται από τον πελάτη. Η κεφαλίδα εύρους χρησιμοποιείται για τη συνέχιση των λήψεων που έχουν διακοπεί από πελάτες HTTP ή για τον διαχωρισμό μιας λήψης σε πολλαπλές ταυτόχρονες ροές.

Ανακατεύθυνση κωδικών κατάστασης HTTP (300-3xx)

Οι κωδικοί κατάστασης 300 σχετίζονται με ανακατευθύνσεις. Όταν οι χρήστες ή οι μηχανές αναζήτησης συναντούν τον κωδικό κατάστασης 3xx, ανακατευθύνονται σε διαφορετική διεύθυνση URL από αυτή που στόχευαν. Εάν ο ιστότοπός σας αποτελεί σημαντικό στοιχείο της επιχείρησής σας, είναι σημαντικό για το SEO να μάθει πώς να χρησιμοποιεί αυτούς τους κωδικούς σωστά. Εφόσον το Googlebot παρακολουθεί έως και 10 ανακατευθύνσεις ανακατεύθυνσης, το Search Console θα εμφανίσει ένα σφάλμα ανακατεύθυνσης στην αναφορά κάλυψης του ιστότοπού σας, εάν ο ανιχνευτής δεν λάβει περιεχόμενο για 10 πηδήματα.

HTTP 300 (Πολλαπλής επιλογής)

300; Κωδικός κατάστασης HTTP που υποδεικνύει ότι το ζητούμενο αίτημα έχει περισσότερες από μία πιθανές απαντήσεις. Προτείνονται σύνδεσμοι HTML ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει μία από τις απαντήσεις. Με άλλα λόγια, αυτός ο κωδικός κατάστασης υποδεικνύει ότι ο πόρος-στόχος έχει πολλαπλές αναπαραστάσεις, καθεμία με το δικό της μοναδικό αναγνωριστικό, και ο χρήστης λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μπορεί να επιλέξει μια προτιμώμενη αναπαράσταση.

HTTP 301 (Μετακινήθηκε μόνιμα)

Το 301 είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κωδικούς κατάστασης για το SEO, τον οποίο το Googlebot αντιλαμβάνεται ως ισχυρό μήνυμα ότι ο στόχος της ανακατεύθυνσης πρέπει να είναι μια κανονική διεύθυνση URL. ο διακομιστής λέει στον πελάτη ότι ο πόρος που αναζητά έχει μετακινηθεί οριστικά σε άλλη διεύθυνση URL. Όλοι οι χρήστες και τα bots θα ανακατευθυνθούν στη νέα διεύθυνση URL.

HTTP 302 (Βρέθηκε)

Ένας κωδικός κατάστασης 302 υποδεικνύει ότι ο πόρος προορισμού βρίσκεται προσωρινά σε διαφορετικό URI. Συνιστάται ο πελάτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ενεργό URI αιτήματος για πρόσφατα αιτήματα, καθώς η δρομολόγηση ενδέχεται να αλλάζει περιστασιακά. Το Googlebot αντιλαμβάνεται αυτήν την ανακατεύθυνση ως αδύναμο σήμα ότι θα πρέπει να είναι μια κανονική διεύθυνση URL για ευρετηρίαση.

HTTP 303 (Δείτε Άλλο)

Ακριβώς όπως το 302, αυτή η ανακατεύθυνση, την οποία το Googlebot αντιλαμβάνεται ως αδύναμο σήμα για την ευρετηρίαση, ισχύει για οποιαδήποτε μέθοδο HTTP.
  • Παρέχει πληροφορίες που αντιστοιχούν στην απόκριση POST σε μορφή που μπορεί να αναγνωριστεί χωριστά, να τοποθετηθεί σελιδοδείκτης και να αποθηκευτεί προσωρινά ανεξάρτητα από το αρχικό αίτημα. Χρησιμοποιείται κυρίως για να επιτρέψει στην έξοδο μιας ενέργειας POST να ανακατευθύνει τον παράγοντα χρήστη σε έναν επιλεγμένο πόρο.
  • Μια απάντηση 303 σε ένα αίτημα GET υποδηλώνει ότι ο διακομιστής προέλευσης δεν έχει αναπαράσταση του πόρου προορισμού που μπορεί να μεταδοθεί από τον διακομιστή μέσω HTTP. Ωστόσο, η τιμή του πεδίου Τοποθεσία αναφέρεται σε έναν πόρο που περιγράφει τον πόρο προορισμού. ο αρχικός προορισμός μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια χρήσιμη εντύπωση για τους αγοραστές χωρίς να σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει την πηγή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορεί να αναπαρασταθεί, ποιες αναπαραστάσεις είναι επαρκείς και ποια θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη εξήγηση είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής του HTTP.
  • Εκτός από τις απαντήσεις στο αίτημα HEAD, η αναπαράσταση της απάντησης 303 θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σύντομη σημείωση υπερκειμένου με υπερσύνδεσμο προς την ίδια αναφορά URI που παρέχεται στο πεδίο κεφαλίδας τοποθεσίας.

HTTP 304 (Δεν έχει τροποποιηθεί)

304; υποδεικνύει ότι ο ζητούμενος πόρος δεν έχει τροποποιηθεί από την προηγούμενη μετάδοση. Για παράδειγμα, όταν ένα πρόγραμμα περιήγησης ζητά εάν ένας πόρος έχει τροποποιηθεί από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αποστέλλεται ένας κωδικός κατάστασης 304 εάν ο πόρος δεν έχει αλλάξει και εάν έχει αλλάξει, αποστέλλεται ένας κωδικός κατάστασης 200 με τον πόρο . Το Googlebot ειδοποιεί τη γραμμή ευρετηρίου ότι το περιεχόμενο είναι ίδιο με αυτό που ανιχνεύτηκε τελευταία.

HTTP 307 (Προσωρινή ανακατεύθυνση)

Μια άλλη ανακατεύθυνση που το Googlebot εντοπίζει ως αδύναμο σήμα για την ευρετηρίαση είναι το 307. Με αυτόν τον κωδικό κατάστασης HTTP, που σημαίνει προσωρινή ανακατεύθυνση, ο διακομιστής στον πελάτη. λέει ότι ο πόρος που αναζητά έχει ανακατευθυνθεί προσωρινά σε άλλη διεύθυνση URL.

HTTP 308 (Μόνιμη ανακατεύθυνση)

Το 308 είναι ο κωδικός κατάστασης HTTP που υποδεικνύει ότι ένα νέο μόνιμο URI έχει εκχωρηθεί στον πόρο προορισμού. Εκτός από το ότι δεν επιτρέπει την αλλαγή της μεθόδου αιτήματος από POST σε GET, αυτός ο κωδικός. Παρόμοια με το 301. Το Googlebot χρησιμοποιεί αυτήν την ανακατεύθυνση για δημιουργία ευρετηρίου. το χρησιμοποιεί ως ισχυρό σήμα ότι ο στόχος ανακατεύθυνσης πρέπει να είναι μια κανονική διεύθυνση URL.

Σφάλμα πελάτη Κωδικοί κατάστασης HTTP (400-4xx)

Οι κωδικοί κατάστασης 400 σημαίνει ότι η σελίδα δεν βρέθηκε και υπήρχε πρόβλημα με το αίτημα. Προκαλείται από λόγους όπως η εισαγωγή λανθασμένης μορφής δεδομένων από την πλευρά του πελάτη ή η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Το περιεχόμενο που λαμβάνει το Googlebot από διευθύνσεις URL που επιστρέφουν κωδικό κατάστασης 400 θα αγνοηθεί. Η διοχέτευση ευρετηρίασης της Google δεν εξετάζει τις διευθύνσεις URL που επιστρέφουν αυτούς τους κωδικούς για ευρετηρίαση και καταργεί τις διευθύνσεις URL που είναι ήδη ευρετηριασμένες και επιστρέφουν κωδικό κατάστασης 400.

HTTP 400 (Bad Request)

400-errorΤο περιεχόμενο που λαμβάνει το Googlebot από διευθύνσεις URL που επιστρέφουν κωδικό κατάστασης 400 αγνοείται και για όλα τα σφάλματα 4xx εκτός από το 429, το Googlebot αναφέρει ότι το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο στη γραμμή ευρετηρίου.

Εάν έχετε συναντήσει τον κωδικό 400, ο οποίος εμφανίζεται όταν ο πελάτης στέλνει ένα αίτημα με δεδομένα που λείπουν, κακώς δομημένα δεδομένα ή μη έγκυρα δεδομένα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο διακομιστής δεν μπόρεσε να κατανοήσει και να επεξεργαστεί το αίτημα λόγω σφάλματος πελάτη.

HTTP 401 (Μη εξουσιοδοτημένο)

Το 401 είναι ένας κωδικός σφάλματος HTTP που δηλώνει ότι πρέπει να έχετε εξουσιοδότηση για πρόσβαση στον πόρο που ζητήσατε. Συχνά εμφανίζεται όταν απαιτείται έλεγχος ταυτότητας αλλά απέτυχε, αυτός ο κωδικός στην πραγματικότητα σημαίνει “μη επαληθευμένος”, αν και εμφανίζεται ως “μη εξουσιοδοτημένος”. Ο πελάτης πρέπει να πραγματοποιήσει έλεγχο ταυτότητας για να λάβει την απαιτούμενη απάντηση.

HTTP 402 (Απαιτείται πληρωμή)

Όπως είναι γνωστό, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε κάποιο ειδικό περιεχόμενο μέχρι να ανανεωθεί η συνδρομή ή να δημοσιοποιηθεί η εκπομπή. Αυτός ο κωδικός κατάστασης, που δημιουργήθηκε για την ενεργοποίηση συστημάτων ψηφιακών πληρωμών ή πληρωμών με μετρητά, υποδεικνύει ότι το ζητούμενο περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο μέχρι να πληρώσει ο πελάτης.

HTTP 403 (Απαγορευμένο)

403 σημαίνει ότι ο πόρος στον οποίο προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση ο πελάτης είναι αποκλεισμένος. Ένα 403 που εμφανίζεται όταν ο διακομιστής απορρίπτει το αίτημα, ακόμη και αν είναι έγκυρο, υποδεικνύει ότι ο πελάτης ή ο χρήστης χρειάζεται άδεια ή λογαριασμό για πρόσβαση στον πόρο. Η διαφορά από ένα 401 είναι ότι ο έλεγχος ταυτότητας δεν εφαρμόζεται επειδή η ταυτότητα του πελάτη είναι γνωστή στον διακομιστή.

HTTP 404 (Δεν βρέθηκε)

404 errorΜία από τις πιο κοινές προειδοποιήσεις που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Διαδικτύου ενώ περιμένουν να εμφανιστεί μια ιστοσελίδα είναι η 404. Αυτός ο κωδικός σφάλματος, ο οποίος εμφανίζεται ως “Η σελίδα δεν βρέθηκε”, εμφανίζεται όταν ο διακομιστής είναι προσβάσιμος αλλά η σελίδα που αναζητά ο πελάτης δεν μπορεί να βρεθεί.

HTTP 404 (Δεν βρέθηκε), Κατάσταση / Κωδικοί σφαλμάτων διακομιστή HTTP και οι σημασίες τους Ένας από τους πιο συνηθισμένους κωδικούς HTTP που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη διόρθωση σφαλμάτων διαμόρφωσης ιστότοπου είναι το σφάλμα 404 > Η σελίδα δεν βρέθηκε.

404, που συνήθως προκαλείται από εσφαλμένη διεύθυνση URL, στο πρόγραμμα περιήγησης. Στο API όπου η διεύθυνση URL δεν αναγνωρίζεται. θα μπορούσε να σημαίνει ότι το τελικό σημείο είναι έγκυρο αλλά ο ίδιος ο πόρος δεν είναι διαθέσιμος. Οι διακομιστές μπορούν να στείλουν αυτήν την απάντηση αντί για ένα 403 για να κρύψουν την ύπαρξη ενός πόρου από έναν μη εξουσιοδοτημένο πελάτη.

HTTP 405 (Η μέθοδος δεν επιτρέπεται)

Το 405 υποδεικνύει ότι ο διακομιστής έλαβε το αίτημα, το αναγνωρίζει αλλά απορρίπτει τη μέθοδό του, ο στόχος δεν υποστηρίζεται από την πηγή. Για παράδειγμα, ένα API μπορεί να μην επιτρέπει σε μια κλήση DELETE να αφαιρέσει έναν πόρο.

HTTP 406 (Μη αποδεκτό)

Υποδεικνύοντας ότι ο ιστότοπος ή η εφαρμογή δεν υποστηρίζει το αίτημα του πελάτη με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, το 406 είναι ο κωδικός σφάλματος http που αποστέλλεται όταν δεν μπορεί να βρει περιεχόμενο που πληροί τα κριτήρια που δίνονται από τον παράγοντα χρήστη.

HTTP 407 (Απαιτείται έλεγχος ταυτότητας διακομιστή μεσολάβησης)

407; σημαίνει ότι το αίτημα δεν εκτελέστηκε επειδή δεν είναι διαθέσιμες έγκυρες πληροφορίες ελέγχου ταυτότητας για διακομιστή μεσολάβησης μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή που μπορεί να έχει πρόσβαση στον ζητούμενο πόρο. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτός ο κωδικός, ο οποίος είναι παρόμοιος με τον 401, απαιτεί εξουσιοδότηση που πρέπει να γίνει από πληρεξούσιο.

HTTP 408 (Χρονικό όριο αιτήματος)

408, που λέει ότι το αίτημα του πελάτη προς τον διακομιστή ιστότοπου έχει λήξει, είναι ένας κοινός κωδικός κατάστασης επειδή ορισμένα προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν μηχανισμούς προ-σύνδεσης HTTP για να επιταχύνουν την περιήγηση. 408; Αποστέλλεται σε κενή σύνδεση από ορισμένους διακομιστές, ακόμα κι αν δεν έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα από τον πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι ο διακομιστής θέλει να κλείσει αυτήν τη σύνδεση που δεν χρησιμοποιείται.

HTTP 409 (Σύγκρουση)

Το αίτημα που στάλθηκε στο 409 έρχεται σε διένεξη με τις εσωτερικές διαδικασίες του διακομιστή. Εμφανίζεται συνήθως όταν υπάρχει πρόβλημα με ταυτόχρονες ενημερώσεις ή αντικρουόμενες εκδόσεις. Οι συγκρούσεις είναι πιο πιθανό να προκύψουν ως απάντηση σε ένα αίτημα PUT.

HTTP 410 (Έφυγε)

Κωδικός σφάλματος 410 που δηλώνει ότι ο πόρος προορισμού δεν είναι πλέον διαθέσιμος στον διακομιστή. Αποστέλλεται όταν το περιεχόμενο στον διακομιστή διαγράφεται οριστικά χωρίς διευθύνσεις προώθησης. Οι πελάτες αναμένεται να αφαιρέσουν τις κρυφές μνήμες και τις συνδέσεις τους με τον πόρο. Το 410 προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για προσφορές περιορισμένου χρόνου.

HTTP 411 (Απαιτείται μήκος)

Το 411 είναι ο κωδικός κατάστασης HTTP που υποδεικνύει ότι ο διακομιστής απέρριψε το αίτημα επειδή δεν έχει οριστεί η κεφαλίδα “Μήκος περιεχομένου”.

HTTP 412 (Αποτυχία προϋπόθεσης)

Ο κωδικός 412 που εμφανίζεται ως Προαπαιτούμενο απέτυχε υποδεικνύει προϋποθέσεις που δεν πληρούσε ο διακομιστής. Αυτός ο κώδικας απόκρισης επιτρέπει στον πελάτη να τοποθετήσει προϋποθέσεις στον υπάρχοντα πόρο, αποτρέποντας την εκτέλεση της μεθόδου αιτήματος εάν ο πόρος-στόχος βρίσκεται σε απροσδόκητη κατάσταση.

HTTP 413 (Πολύ μεγάλο ωφέλιμο φορτίο)

Ο κωδικός 413 χρησιμοποιείται όταν η οντότητα αιτήματος είναι μεγαλύτερη από τα όρια που ορίζει ο διακομιστής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο διακομιστής μπορεί να κλείσει τη σύνδεση ή να επιστρέψει ένα πεδίο κεφαλίδας Επανάληψη.

HTTP 414 (υπερβολικά μεγάλο URI)

414, που σημαίνει ότι το αίτημα είναι πολύ μεγάλο για να το ερμηνεύσει ο διακομιστής. Αυτός είναι ένας σπάνιος κωδικός σφάλματος που εμφανίζεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • Όταν ο πελάτης μετατρέπει ακατάλληλα ένα αίτημα POST σε αίτημα GET με πληροφορίες μακράς ερωτήματος,
  • όταν ο πελάτης πέφτει στην ανακατεύθυνση “μαύρη τρύπα”
  • όταν ο διακομιστής παραβιάζεται από έναν πελάτη που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πιθανά τρωτά σημεία.

HTTP 415 (Μη υποστηριζόμενος τύπος μέσου)

σφάλμα 415; υποδεικνύει ότι η μορφή πολυμέσων των δεδομένων που ζητήθηκαν δεν υποστηρίζεται από τον διακομιστή και επομένως ο διακομιστής απορρίπτει το αίτημα.

HTTP 416 (Το εύρος δεν είναι ικανοποιητικό)

416 σημαίνει ότι το ζητούμενο σύνολο εύρους απορρίπτεται όταν καμία από τις περιοχές στο πεδίο κεφαλίδας εύρους δεν ταιριάζει με το τρέχον εύρος του επιλεγμένου πόρου ή εάν υπάρχουν μη έγκυρα / υπερβολικά μικρά / επικαλυπτόμενα εύρη. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι διακομιστές είναι ελεύθεροι να αγνοούν το εύρος, πολλές εφαρμογές απαντούν με κωδικό 200.

HTTP 417 (Η προσδοκία απέτυχε)

417 http κωδικός; Η προσδοκία αποτυγχάνει. Σημαίνει ότι η προσδοκία που καθορίζεται στο πεδίο κεφαλίδας αιτήματος αναμονής δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τον διακομιστή.

HTTP 421 (Αίτημα με λάθος κατεύθυνση)

Ο κωδικός 421 εμφανίζεται όταν το αίτημα προωθείται σε διακομιστή που δεν μπορεί να παράγει απάντηση. Αυτός ο κωδικός μπορεί να σταλεί από διακομιστή που δεν έχει ρυθμιστεί για να δημιουργεί απαντήσεις για το συνδυασμό σχήματος και εξουσιοδότησης που περιλαμβάνονται στο URI αιτήματος.

HTTP 425 (Πολύ νωρίς)

Είναι ο κώδικας http που υποδεικνύει ότι ο διακομιστής δεν θέλει να διακινδυνεύσει την επεξεργασία ενός αιτήματος που μπορεί να εκτελεστεί ξανά.

HTTP 426 (Απαιτείται αναβάθμιση)

426 κωδικός κατάστασης; υποδηλώνει ότι ο διακομιστής αρνείται να εκτελέσει το αίτημα χρησιμοποιώντας το τρέχον πρωτόκολλο, αλλά μπορεί να είναι πρόθυμος να το κάνει μετά την αναβάθμιση του προγράμματος-πελάτη σε διαφορετικό πρωτόκολλο. Ο διακομιστής θα στείλει μια κεφαλίδα Αναβάθμισης με αυτήν την απόκριση για να καθορίσει τα απαιτούμενα πρωτόκολλα.

HTTP 428 (Απαιτείται προϋπόθεση)

Ο κωδικός 428 εμφανίζεται όταν ο διακομιστής προέλευσης απαιτεί το αίτημα να είναι υπό όρους. Συνήθως αυτό σημαίνει ότι λείπει μια απαιτούμενη προαπαιτούμενη κεφαλίδα όπως το If-Match.

HTTP 429 (Πάρα πολλά αιτήματα)

Οι απαντήσεις με αυτόν τον κωδικό που υποδεικνύουν ότι ο χρήστης έχει στείλει πάρα πολλά αιτήματα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται σε προσωρινή μνήμη. Το Googlebot επεξεργάζεται αυτόν τον κωδικό κατάστασης ως σήμα ότι ο διακομιστής είναι υπερφορτωμένος και το θεωρεί σφάλμα διακομιστή. Οι κωδικοί κατάστασης 400, εκτός από τον 429, δεν επηρεάζουν την ταχύτητα σάρωσης. 429 αναγκάζει τα προγράμματα ανίχνευσης της Google να επιβραδύνουν προσωρινά την ανίχνευση.

HTTP 431 (Τα πεδία της κεφαλίδας αιτήματος είναι πολύ μεγάλα)

Το 431 χρησιμοποιείται όταν ο διακομιστής δεν θέλει να επεξεργαστεί το αίτημα επειδή τα πεδία κεφαλίδας είναι πολύ μεγάλα. Το αίτημα μπορεί να σταλεί ξανά αφού τα πεδία της κεφαλίδας μειωθούν σε μέγεθος.

HTTP 451 (Μη διαθέσιμο για νομικούς λόγους)

Το 451 είναι ο κωδικός κατάστασης HTTP που εμφανίζεται όταν ο πόρος που ζητά ο χρήστης λογοκρίνεται από μια κυβέρνηση και δεν είναι διαθέσιμος για νομικούς λόγους.

Σφάλμα διακομιστή Κωδικοί κατάστασης HTTP (500-5xx)

Οι 500 κωδικοί κατάστασης HTTP είναι σφάλματα διακομιστή που αναγκάζουν τα προγράμματα ανίχνευσης της Google να επιβραδύνουν προσωρινά την ανίχνευση. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το αίτημα που υποβλήθηκε από τον πελάτη, αλλά ο διακομιστής δεν μπορεί να δημιουργήσει τον ζητούμενο πόρο. Το περιεχόμενο που λαμβάνει το Googlebot από διευθύνσεις URL που επιστρέφουν αυτούς τους κωδικούς κατάστασης θα αγνοηθεί. Επίσης, σύμφωνα με τις προηγμένες επεξηγήσεις SEO του Κέντρου Αναζήτησης Google, «Εάν το αρχείο Robots.txt επιστρέψει έναν κωδικό κατάστασης σφάλματος διακομιστή για περισσότερες από 30 ημέρες, η Google. Χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο αποθηκευμένο αντίγραφο του αρχείου robots.txt. Εάν αυτό το αντίγραφο δεν είναι διαθέσιμο, η Google υποθέτει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί περιήγησης.”

HTTP 500 (Σφάλμα εσωτερικού διακομιστή)

Ένα άλλο σφάλμα που γνωρίζουν οι χρήστες του Διαδικτύου. 500 Σφάλμα εσωτερικού διακομιστή που προειδοποιεί ότι ο διακομιστής αντιμετώπισε μια κατάσταση που δεν μπορούσε να χειριστεί κατά την επεξεργασία του αιτήματος του πελάτη. Ο διακομιστής δεν γνωρίζει πώς να χειριστεί την κατάσταση και δεν μπορεί να εκπληρώσει το αίτημα λόγω απροσδόκητου προβλήματος. Συνιστάται οι προγραμματιστές ιστού να σαρώνουν τα αρχεία καταγραφής διακομιστή για να προσδιορίσουν ακριβώς από πού προέρχεται το πρόβλημα. Σύμφωνα με τις προηγμένες επεξηγήσεις SEO του Κέντρου Αναζήτησης Google. Για τους κωδικούς κατάστασης 500, 502 και 503, το Googlebot μειώνει τον ρυθμό ανίχνευσης του ιστότοπου. Η μείωση του ρυθμού ανίχνευσης είναι ανάλογη με τον αριθμό των διαφορετικών διευθύνσεων URL που επιστρέφουν σφάλματα διακομιστή. Η διοχέτευση ευρετηρίου της Google καταργεί οριστικά τις διευθύνσεις URL που εμφανίζουν σφάλματα διακομιστή.

HTTP 502 (Bad Gateway)

502; υποδηλώνει ότι ο διακομιστής έλαβε μια μη έγκυρη απόκριση από τον διακομιστή upstream ενώ ενεργούσε ως πύλη ή διακομιστής μεσολάβησης.

HTTP 503 (Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη)

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα διακομιστή που μπορεί να αντιμετωπίσετε στον Ιστό, το 503 αναφέρει ότι ο διακομιστής ενδέχεται να είναι εκτός λειτουργίας και να μην μπορεί να επεξεργαστεί το αίτημα του πελάτη. Ο διακομιστής δεν είναι έτοιμος να επεξεργαστεί το αίτημα. Ένας διακομιστής που είναι εκτός λειτουργίας ή υπερφορτωμένος για συντήρηση μπορεί να είναι η αιτία αυτού του κωδικού σφάλματος. Συνιστάται αυτή η απόκριση να χρησιμοποιείται για προσωρινές καταστάσεις και η κεφαλίδα Επανάληψη-Μετά HTTP να περιλαμβάνει, εάν είναι δυνατόν, τον εκτιμώμενο χρόνο πριν από την ανάκτηση της υπηρεσίας. Δεδομένου ότι τέτοιες αποκρίσεις προσωρινής συνθήκης δεν πρέπει να αποθηκεύονται στην κρυφή μνήμη τις περισσότερες φορές, ο webmaster θα πρέπει επίσης να δώσει προσοχή στις κεφαλίδες που σχετίζονται με την προσωρινή αποθήκευση που αποστέλλονται με αυτήν την απόκριση.

HTTP 504 (Gateway Timeout)

Ένας κωδικός σφάλματος 504 (Χρονικό όριο πύλης) υποδεικνύει ότι ο διακομιστής, ενώ ενεργούσε ως πύλη ή διακομιστής μεσολάβησης, δεν έλαβε έγκαιρη απάντηση από τον διακομιστή ανόδου που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει το αίτημα.

HTTP 505 (Η έκδοση HTTP δεν υποστηρίζεται)

Το 505 υποδεικνύει ότι η έκδοση HTTP που χρησιμοποιείται στο αίτημα δεν υποστηρίζεται από τον διακομιστή. Ο διακομιστής πρέπει να δημιουργήσει μια αναπαράσταση για την απόκριση 505 που να εξηγεί γιατί αυτή η έκδοση δεν υποστηρίζεται και ποια άλλα πρωτόκολλα υποστηρίζονται από αυτόν τον διακομιστή.

HTTP 511 (Απαιτείται έλεγχος ταυτότητας δικτύου)

511 κωδικός κατάστασης; σημαίνει ότι ο πελάτης πρέπει να πιστοποιηθεί στο δίκτυο για να έχει πρόσβαση στον πόρο. Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργείται από διακομιστές προέλευσης, αλλά από την παρέμβαση διακομιστή μεσολάβησης που ελέγχουν την πρόσβαση στο δίκτυο.

Περίληψη

Οι κωδικοί HTTP προορίζονται να υποδείξουν εάν ορισμένα αιτήματα HTTP έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία ή εάν μια ιστοσελίδα έχει φορτωθεί με επιτυχία. Συνοπτικά, οι κωδικοί κατάστασης 1XX HTTP αφορούν ενημερωτικά αιτήματα, οι κωδικοί κατάστασης 2XX HTTP αφορούν επιτυχή αιτήματα, οι κωδικοί κατάστασης 3XX HTTP είναι ανακατευθύνσεις, οι κωδικοί κατάστασης 4XX είναι σφάλματα πελάτη και οι κωδικοί κατάστασης HTTP 5XX είναι σφάλματα διακομιστή. Ελπίζουμε ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση / κωδικούς σφαλμάτων διακομιστή HTTP και τη σημασία τους, τις οποίες προσπαθούμε να εξηγήσουμε σχετικά με το τι σημαίνει κάθε κωδικός, για ποιο πρόβλημα δημιουργείται και πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα, θα σας φανούν χρήσιμες…