Τι συμβαίνει στο Διαδίκτυο σε 1 λεπτό;

Τι συμβαίνει στο Διαδίκτυο σε 1 λεπτό;

Πόσες ιστορίες Instagram κοινοποιούνται σε 1 λεπτό; Πόσα tweets αποστέλλονται; Πόσα χρήματα ξοδεύονται; Δείτε τι συνέβη στο διαδίκτυο σε 1 λεπτό…

Η ταχεία άνοδος της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις αρνητικές συνθήκες που περιορίζουν τις σωματικές και κοινωνικές δραστηριότητες των ανθρώπων, όπως η πανδημία COVID-19, έχει αυξήσει σημαντικά τη γενική χρήση του Διαδικτύου. Αντίστοιχα, η χρήση πλατφορμών όπως τα κοινωνικά δίκτυα, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου και οι πάροχοι μέσων που παρέχουν υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου αυξάνεται με σημαντικό ρυθμό.

Τα γραφήματα που ετοιμάζουν οι Lori Lewis και Chadd Callahan κάθε χρόνο μας δείχνουν πόσο εντατικά χρησιμοποιούνται το Διαδίκτυο και οι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο υπηρεσίες από αυτή την άποψη. Όταν ληφθεί υπόψη η επίδραση της πανδημίας, θα πρέπει να δηλωθεί ξεκάθαρα ότι είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο το 2021.

Πώς μοιράζεται λοιπόν η ιστορία του Instagram σε 1 λεπτό; Πόσο δαπανάται σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου; Πόσα μηνύματα WhatsApp αποστέλλονται; Πόσα tweets αποστέλλονται; Πόσα άτομα παρακολουθούν το βίντεο; Με λίγα λόγια, τι συμβαίνει στο διαδίκτυο σε χρονικό διάστημα 1 λεπτού; Πριν προχωρήσουμε στο infographic, μπορούμε να συνοψίσουμε τα δεδομένα ως εξής:

Στο internet σε 1 λεπτό?

Twitter: 200.000 άνθρωποι κάνουν tweet,
Instagram: 695 χιλιάδες ιστορίες κοινοποιούνται,
TikTok: Γίνονται 5 χιλιάδες λήψεις εφαρμογών,
Facebook: 1,4 εκατομμύρια κύλιση,
YouTube: 500 ώρες μεταφόρτωσης βίντεο,
LinkedIn: Δημιουργούνται 9 χιλιάδες συνδέσεις,
WhatsApp + Messenger: 69 εκατομμύρια μηνύματα έχουν σταλεί,
Google Play + App Store: 414 χιλιάδες εφαρμογές έχουν ληφθεί,
Αγορές: Ξοδεύτηκαν 1,6 εκατομμύρια δολάρια,
Email: εστάλησαν 197,6 εκατομμύρια email,
SMS: 21,1 εκατομμύρια SMS αποστέλλονται,
Twitch: Παρέχονται 2 εκατομμύρια προβολές.